Echte Kruidkoek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/19/1998 - 21:18
Bereidingswijze
meng alle droge ingredienten(m.u.v. rozijnen en noten)in een beslagkom, maak een kuiltje en giet daar de lauwe melk (35-39 graden celcius) in, meng alles goed door elkaar tot een homogene (gladde) massa, voeg nu de noten en rozijnen toe, nog even lucht in slaan en dan in een bakblik gieten.
Bakken: gasovenstand 3 / electrice oven 150-165 graden celcius.
Baktijd: ongeveer 5 kwartier.
Prik een keer in het midden met de naald, als deze schoon blijft is de koek droog en dus klaar.
Vertel iets leuks over dit recept
kruidkoek volgens een recept wat al vele jaren in de familie rondgaat
Ingrediƫnten
375 gram volkoren meel, 250 gram donkerbruine basterd suiker, 1 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 1 theelepel zout, 1 1/2 theelepel kaneel, 3 deciliter lauwe melk, 1 kop gewassen rozijnen, 1 zakje studenten haver, zakje bakpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
beslagkom, (houten)lepel, pannetje (om melk op te warmen), bakblik (rechthoekig), oven(uiteraard), brei of haaknaald.
Leuke tips
Uit de oven, omkeren om een broodplank met suiker erop, laten afkoelen, lekker met een beetje roomboter bij de thee of koffie of gewoon wanneer je trek hebt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
119705
Homepage ID
4147
Smaak
Z
Teller
755
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mozzel