Bereidingswijze
1 Zeef het meel in een grote kom en kneed de boter er met de vingertoppen door.
2 Vermeng melk en water, maak een kuiltje in het midden en giet de vloeistof erin. Meng alles snel tot een zacht deeg.
3 Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven oppervlak en vorm er een cirkel van 20 cm van.
4 Leg het op een ingevette bakplaat, bestrijk het met melk en bestrooi het met sesamzaad.
5 Bak de bol in 15 min., zet de oven op 190ºC en bak de bol (5-10 min.) tot hij hol klinkt als u hem beklopt.
2 Vermeng melk en water, maak een kuiltje in het midden en giet de vloeistof erin. Meng alles snel tot een zacht deeg.
3 Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven oppervlak en vorm er een cirkel van 20 cm van.
4 Leg het op een ingevette bakplaat, bestrijk het met melk en bestrooi het met sesamzaad.
5 Bak de bol in 15 min., zet de oven op 190ºC en bak de bol (5-10 min.) tot hij hol klinkt als u hem beklopt.
Ingrediënten
- 2 koppen zelfrijzend bakmeel
- 30 gr. boter, kleingesneden
- 1¼ dl melk
- 1¼ dl water
- wat sesamzaad
- 30 gr. boter, kleingesneden
- 1¼ dl melk
- 1¼ dl water
- wat sesamzaad
Hulpmiddelen & keukengerei
* kom
* bakplaat
* mes
* bakplaat
* mes
Leuke tips
Serveer het warm met roomboter!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
119695
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
852
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# verwarm de oven voor op 220ºC
# beboter de bakplaat
# beboter de bakplaat
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht