Bereidingswijze
1 Zeef het meel met het zout in een grote kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor.
2 Vermeng melk en water, maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet hier de vloeistof in; bewaar ca. 1 tl voor het bestrijken. Kneed alles snel tot een zacht deeg.
3 Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed het kort en druk of rol het uit tot een dikte van ca. 2 cm.
4 Steek er met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit of snijd het met een mes in 8 punten. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.
5 Bak de scones tot ze hol klinken als u er op klopt (10-12 min.). Laat ze afkoelen op een taartrek.
2 Vermeng melk en water, maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet hier de vloeistof in; bewaar ca. 1 tl voor het bestrijken. Kneed alles snel tot een zacht deeg.
3 Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed het kort en druk of rol het uit tot een dikte van ca. 2 cm.
4 Steek er met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit of snijd het met een mes in 8 punten. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.
5 Bak de scones tot ze hol klinken als u er op klopt (10-12 min.). Laat ze afkoelen op een taartrek.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
- 2 koppen zelfrijzend bakmeel
- een snufje zout
- 30 gr boter (klein gesneden)
- 1? dl melk
- 1? dl water
- een snufje zout
- 30 gr boter (klein gesneden)
- 1? dl melk
- 1? dl water
Hulpmiddelen & keukengerei
* uitsteekvormpje
* bakplaat
* kwastje
* mes
* maatbeker
* bakplaat
* kwastje
* mes
* maatbeker
Leuke tips
Serveer de afgekoelde scones met jam en slagroom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
119694
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
1931
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# Verwarm de oven voor op 220?C.
# Beboter de bakplaat
# Beboter de bakplaat
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht