Scones

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/19/1998 - 13:16
Bereidingswijze
1 Zeef het meel met het zout in een grote kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor.

2 Vermeng melk en water, maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet hier de vloeistof in; bewaar ca. 1 tl voor het bestrijken. Kneed alles snel tot een zacht deeg.

3 Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed het kort en druk of rol het uit tot een dikte van ca. 2 cm.

4 Steek er met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit of snijd het met een mes in 8 punten. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.

5 Bak de scones tot ze hol klinken als u er op klopt (10-12 min.). Laat ze afkoelen op een taartrek.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
- 2 koppen zelfrijzend bakmeel

- een snufje zout

- 30 gr boter (klein gesneden)

- 1? dl melk

- 1? dl water


Hulpmiddelen & keukengerei
* uitsteekvormpje

* bakplaat

* kwastje

* mes

* maatbeker
Leuke tips
Serveer de afgekoelde scones met jam en slagroom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
119694
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
1931
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# Verwarm de oven voor op 220?C.

# Beboter de bakplaat
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille