Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 C. Klop voor de
rolletjes de eiwitten met de basterd- en de
vanillesuiker glad. Voeg de boter toe en zeef de bloem erboven. Roer tot een glad beslag. Vet een bakplaat in en bestrooi met bloem. Schep een lepel beslag op de bakplaat en spreid het mengsel met een mes gelijkmatig uit tot een dun schijfje van ? 10 cm ?.
Vorm zo nog 4 rondjes (tussenruimte nodig). Bak de koekjes in 5-6 min. goudbruin. Steek ze als ze nog warm zijn met een spatel van de bakplaat. Neem vijf houten lepels en rol elk koekje direct rond de steel van een lepel.
Laat de rolletjes zo ? 5 minuten afkoelen, haal ze dan voorzichtig van de stelen en laat ze op een rooster verder afkoelen en krokant worden. Herhaal dit vier keer voor de andere
koekjes. Rooster voor de chocoladeroom de
amandelen goudgeel in een droge koekenpan en
strooi ze in een bord. Klop de slagroom stijf. Roer de creme fraiche los. Breek de pure chocolade in stukjes en smelt die au bain marie of in de magnetron. Spatel de slagroom en de creme fraiche door de helft van de iets afgekoelde chocolade. Doe het roommengsel over in een spuitzak en vul de rolletjes ermee. Doop de beide zijkanten van de rolletjes in de rest van de chocolade en
wentel ze vervolgens door de amandelen.
rolletjes de eiwitten met de basterd- en de
vanillesuiker glad. Voeg de boter toe en zeef de bloem erboven. Roer tot een glad beslag. Vet een bakplaat in en bestrooi met bloem. Schep een lepel beslag op de bakplaat en spreid het mengsel met een mes gelijkmatig uit tot een dun schijfje van ? 10 cm ?.
Vorm zo nog 4 rondjes (tussenruimte nodig). Bak de koekjes in 5-6 min. goudbruin. Steek ze als ze nog warm zijn met een spatel van de bakplaat. Neem vijf houten lepels en rol elk koekje direct rond de steel van een lepel.
Laat de rolletjes zo ? 5 minuten afkoelen, haal ze dan voorzichtig van de stelen en laat ze op een rooster verder afkoelen en krokant worden. Herhaal dit vier keer voor de andere
koekjes. Rooster voor de chocoladeroom de
amandelen goudgeel in een droge koekenpan en
strooi ze in een bord. Klop de slagroom stijf. Roer de creme fraiche los. Breek de pure chocolade in stukjes en smelt die au bain marie of in de magnetron. Spatel de slagroom en de creme fraiche door de helft van de iets afgekoelde chocolade. Doe het roommengsel over in een spuitzak en vul de rolletjes ermee. Doop de beide zijkanten van de rolletjes in de rest van de chocolade en
wentel ze vervolgens door de amandelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze chocoladeroomrollen
zijn zeker niet om mee te sollen
zij zijn zoet en zacht van smaak
Mijn Pieten eten ze graag en vaak!
zijn zeker niet om mee te sollen
zij zijn zoet en zacht van smaak
Mijn Pieten eten ze graag en vaak!
Ingrediƫnten
Voor de rolletjes: 3 eiwitten (M-eieren)
100 g witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 90 g gesmolten boter, 75 g bloem.
Voor de chocoladeroom: 25 g geschaafde
amandelen, 1 dl slagroom, 200 ml creme fraiche, 100 g pure chocolade.
100 g witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 90 g gesmolten boter, 75 g bloem.
Voor de chocoladeroom: 25 g geschaafde
amandelen, 1 dl slagroom, 200 ml creme fraiche, 100 g pure chocolade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119689
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
514
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid