Andijviestamp Met Spekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/18/1998 - 22:55
Bereidingswijze
heb ik al bij voorbreiding gezet sorry
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker hollands recept voor koude winteravonden
Ingrediƫnten
1 kilo aardappelen melk andijvie.noodmuskaat boter 500 gram spekjes
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan om alles door elkaar te doen een stamper voor de puree of eventueel een mixer
Leuke tips
gewwoom echt hollands met de pan op tafen lekker allemaal rond een pan heerlijk geurende hollandse eerlijke pot
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119684
Homepage ID
4376
Smaak
N
Teller
3686
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
schil de aardappelen en maak de andijvie schoon het moet wel een beetje jonge andijvie zijn en dit moet zeer fijn gesneden worden allen wassen onder heet stromend water dan wordt het een beetje zachr de aardappelen koken en de spekjes uitbakken van de aardappelen puree maken als ze gaar zijn door ze te stampen en een beetje boter melk en noodmuskaat toe te voegen el allen goed roeren tot een mooie puree ontstaat dan de rauwe andijvie erdoor scheppen en de spekjes met het vet erdoor doen heerlijk met bijvoorbeeld een mooie hollandse gehaktbal.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
petrazwanen