Bereidingswijze
Was de geplukte pepermuntblaadjes en laat ze uitlekken. Doe de kandijsuiker in een goed sluitende glazen pot, strooi hierover de pepermuntblaadjes, daarover de koriander en daarover giet je de sterke drank.
Sluit de pot goed af en laat de pot vier tot zes weken in het donker staan, zodat de kandijsuiker langzaam de kans krijgt om zich op te lossen. Je schudt de pot dan een paar keer door elkaar en zeeft het drankje heel fijn, via een trechter, in een door jezelf gekozen fles.
Sluit de pot goed af en laat de pot vier tot zes weken in het donker staan, zodat de kandijsuiker langzaam de kans krijgt om zich op te lossen. Je schudt de pot dan een paar keer door elkaar en zeeft het drankje heel fijn, via een trechter, in een door jezelf gekozen fles.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een culinaire verrassing in een fles,
maakt je Sinterklaas tot een succes.
maakt je Sinterklaas tot een succes.
Ingrediƫnten
30 tot 40 gram vers geplukte pepermuntblaadjes, 250 gram kandijsuiker
3 theelepels koriander korrels, 1 fles brandewijn, jenever (oude of jonge).
3 theelepels koriander korrels, 1 fles brandewijn, jenever (oude of jonge).
Leuke tips
Een mooie karaf is hiervoor natuurlijk erg geschikt. De karaf moet wel afsluitbaar zijn. Je kunt de fles versieren met een pepermunttakje of met goudband. Als je hier een hangertje aan vast maakt, kun je de naam van degen voor wie het bestemd is erop schrijven.
Heb je geen pepermunt? Je kunt ook allerlei andere kruiden of fruitsoorten gebruiken, zoals kersen, bramen, frambozen of een kruidenmengsel.
Heb je geen pepermunt? Je kunt ook allerlei andere kruiden of fruitsoorten gebruiken, zoals kersen, bramen, frambozen of een kruidenmengsel.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
119661
Homepage ID
2806
Smaak
N
Teller
2507
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid