Salade Du Chef

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/18/1998 - 11:44
Bereidingswijze
Pocheer in wat bouillon van een blokje de kippeborst 15 minuten. Haal ze uit de
bouillon en laat afkoelen. Was de sla zorgvuldig, gebruik alleen het hart. Snij de kip, de
ham en de kaas in dunne reepjes van 2 cm lang. Hak de walnoten grof. Doe mosterd,
peper en zout in een slakom. Voeg de azijn toe en meng het goed. Werk de olie er door
onder flink kloppen met de garde. Voeg hier nu alle in reepjes gesneden ingredienten bij
en de walnoten. Meng het goed. Snij de sla in dunne reepjes. Meng deze vlak voor het
serveren door de rest.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
100 gram goudse kaas 1 krop sla
100 gram gepelde walnoten 1 kippeborst
4 eetlepels olie 1,5 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd zout, peper
1 bouillonblok 100 gram gekookte ham

Leuke tips
Op deze salade kunt u de volgende variant aanbrengen: Vervang
olie en azijn door 3 eetlepels slagroom en het sap van een halve citroen. Voeg bij het
mengsel een in zeer kleine stukjes gesneden appel
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119647
Homepage ID
3509
Smaak
N
Teller
556
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans_h