Brood met pit

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/18/1998 - 09:25
Bereidingswijze
Verwarm het water in de magnetron. Giet een klein beetje van het water in een kommetje en meng hier het gist, de suiker en het zout
doorheen. Afdekken met huishoudfolie en even laten staan.
Boter smelten in de magnetron hier het ei doorkloppen en de melkpoeder toevoegen, goed doorkloppen.
Gistmengsel toevoegen en doorkloppen, zorg dat er niets achter blijft in het schaaltje.
Water toevoegen en doorkloppen.
Bloem toevoegen en kneden tot een mooi samenhangend deeg.
Zonnebloempitten op het werkblad strooien en het deeg erdoorheen rollen.
Goed doorkneden.
Doe het deeg in een broodvorm en de het af met huishoudfolie.
Zet het op een warme plaats weg en laat het brood tenminste 1 uur rijzen.
Zodra het deeg tegen de folie aankomt de folie verwijderen.
Het brood bakken in ongeveer 30 minuten.
Brood is gaar als het hol klinkt als je er op klopt. Brood na het bakken uit de vorm storten en op keukenpapier laten afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker wit brood met zonnebloempitjes.
Ingrediƫnten
- 1000 gr bloem
- 2 zakjes drooge gist
- 500 cc water
- 1 zakje mageremelkpoeder
- 150 gr roomboter
- 1 afgestreken el zout
- 2 afgestreken el suiker
- 1 ei
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
119642
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
818
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 gr
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy