Bereidingswijze
Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft in. Voeg de bouillon en de likeur toe en meng het geheel. Bestrooi de fazant met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin.
Giet het vruchtensapmengsel in de pan en stoof het geheel gedurende ca. 80 minuten. Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht. Neem de fazant uit de pan en trancheer hem (in stukken verdelen). Leg de
stukken op een verwarmde schaal. Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Giet het vruchtensapmengsel in de pan en stoof het geheel gedurende ca. 80 minuten. Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht. Neem de fazant uit de pan en trancheer hem (in stukken verdelen). Leg de
stukken op een verwarmde schaal. Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1-2 fazanten
sap van 2 sinaasappelen
sap van 2 citroenen
1 1/2 el. suiker
1/2 l. bouillon
1 dl. witte wijn
aardappelmeel
1 dl. orange curacao
100 gr. boter of margarine
zout en peper
sap van 2 sinaasappelen
sap van 2 citroenen
1 1/2 el. suiker
1/2 l. bouillon
1 dl. witte wijn
aardappelmeel
1 dl. orange curacao
100 gr. boter of margarine
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
Leuke tips
Gestoofde fazant met sinaasappelsaus, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119617
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
6119
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht