Bereidingswijze
1 Roer de boter en suiker tot room, voeg nu een voor een de eieren toe
( het volgende pas toevoegen als het vorige geheel is weggeroerd)
2 Klop de amandelen erdoor en
zeef het cakemeel met de cacao. Schep voorzichtig het meel door het beslag.
3 Doe het beslag in een beboterde vorm en bak nu de cake in 1 ? uur gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen.
4 Snij de cake in 3 gelijke lagen. Klop de slagroom stijf met de suiker.
5 Leg een cakelaag op een schaal en besprenkel deze met de 1/3 van de likeur. Strijk er ? van de slagroom over. Verdeel nu 1/3 van de kersen hierop
en leg de volgende laag erop. Doe hetzelfde als met de eerste leg de laatste laag erop, besprenkel deze met de likeur.
6 Strijk de helft van de resterende slagroom over de boven- en zijkanten van de cake. Druk de chocoladevlokken tegen de zijkanten en garneer de taart met toefjes slagroom en de resterende kersen.
( het volgende pas toevoegen als het vorige geheel is weggeroerd)
2 Klop de amandelen erdoor en
zeef het cakemeel met de cacao. Schep voorzichtig het meel door het beslag.
3 Doe het beslag in een beboterde vorm en bak nu de cake in 1 ? uur gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen.
4 Snij de cake in 3 gelijke lagen. Klop de slagroom stijf met de suiker.
5 Leg een cakelaag op een schaal en besprenkel deze met de 1/3 van de likeur. Strijk er ? van de slagroom over. Verdeel nu 1/3 van de kersen hierop
en leg de volgende laag erop. Doe hetzelfde als met de eerste leg de laatste laag erop, besprenkel deze met de likeur.
6 Strijk de helft van de resterende slagroom over de boven- en zijkanten van de cake. Druk de chocoladevlokken tegen de zijkanten en garneer de taart met toefjes slagroom en de resterende kersen.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
- 150 gr. boter
- 150 gr. suiker
- 3 eieren
- 50 gr. fijngehakte amandelen
- 150 gr. cakemeel
- 50 gr. gr. cacao
- 2? dl slagroom
- 2 el suiker
- 1 dl kersenlikeur
- 450 gr. geconfijte kersen
- wat chocoladevlokken
- 150 gr. suiker
- 3 eieren
- 50 gr. fijngehakte amandelen
- 150 gr. cakemeel
- 50 gr. gr. cacao
- 2? dl slagroom
- 2 el suiker
- 1 dl kersenlikeur
- 450 gr. geconfijte kersen
- wat chocoladevlokken
Hulpmiddelen & keukengerei
* cakevorm
* garneerspuit
* mes
* mixer
* garneerspuit
* mes
* mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119607
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
579
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# beboter de vorm
# verwarm de oven voor op 175?C
# verwarm de oven voor op 175?C
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht