Kersentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/17/1998 - 13:20
Bereidingswijze
1 Roer de boter en suiker tot room, voeg nu een voor een de eieren toe
( het volgende pas toevoegen als het vorige geheel is weggeroerd)

2 Klop de amandelen erdoor en
zeef het cakemeel met de cacao. Schep voorzichtig het meel door het beslag.

3 Doe het beslag in een beboterde vorm en bak nu de cake in 1 ? uur gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen.

4 Snij de cake in 3 gelijke lagen. Klop de slagroom stijf met de suiker.
5 Leg een cakelaag op een schaal en besprenkel deze met de 1/3 van de likeur. Strijk er ? van de slagroom over. Verdeel nu 1/3 van de kersen hierop
en leg de volgende laag erop. Doe hetzelfde als met de eerste leg de laatste laag erop, besprenkel deze met de likeur.

6 Strijk de helft van de resterende slagroom over de boven- en zijkanten van de cake. Druk de chocoladevlokken tegen de zijkanten en garneer de taart met toefjes slagroom en de resterende kersen.

Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
- 150 gr. boter

- 150 gr. suiker

- 3 eieren

- 50 gr. fijngehakte amandelen

- 150 gr. cakemeel

- 50 gr. gr. cacao

- 2? dl slagroom

- 2 el suiker

- 1 dl kersenlikeur

- 450 gr. geconfijte kersen

- wat chocoladevlokken
Hulpmiddelen & keukengerei
* cakevorm

* garneerspuit

* mes

* mixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119607
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
579
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# beboter de vorm

# verwarm de oven voor op 175?C
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille