Bereidingswijze
Maak van de bessen, water en suiker compote. Pikeer het vlees van de reebout met spek (steek reepjes spek van ca. 5 cm. lengte en ca. 1 cm. breedte in de bout, tegen de draadrichting in) of vraag dit aan de oelier. Bestrooi de reebout met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de reebout rondom bruin. Voeg het hete water toe en plaats de slede in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten. Vervolgens op 180 graden, gedurende ca. 60 minuten. Neem de slede uit de oven en leg de reebout op een verwarmde schaal. Voeg de compote, de creme fraiche, de aangemengde bloem toe en laat de saus al roerende binden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 reebout
1 zak preisselbeeren of cranberries of 1 potje cranberriecompote
100 gr. vet spek in reepjes
1 bekertje creme fraiche of sour cream
2,5 dl. heet water of bouillon
125 gr. boter of margarine
2 el. bloem
wildkruiden
water en suiker (voor de bessen)
peper
1 zak preisselbeeren of cranberries of 1 potje cranberriecompote
100 gr. vet spek in reepjes
1 bekertje creme fraiche of sour cream
2,5 dl. heet water of bouillon
125 gr. boter of margarine
2 el. bloem
wildkruiden
water en suiker (voor de bessen)
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
119602
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
949
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht