Bereidingswijze
Snijd de hertepoulet klein en bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee. Voeg vervolgens de puree, de kleingesneden
knoflook, de wijn, het citroensap, de wortel in blokjes en de oregano toe en stoof dit gedurende ca. 100 minuten. Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de room en de gehakte tuinkruiden toe.
knoflook, de wijn, het citroensap, de wortel in blokjes en de oregano toe en stoof dit gedurende ca. 100 minuten. Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de room en de gehakte tuinkruiden toe.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gr. hertepoulet
1 prei
1 blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
2 dl. rode wijn
1 el. citroensap of wijnazijn
1 dl. slagroom
peterselie
selderie
bieslook
5 cm. winterwortel
1 el. oregano of basilicum
4 el. allesbinder
60 gr. boter of margarine
zout en peper
1 prei
1 blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
2 dl. rode wijn
1 el. citroensap of wijnazijn
1 dl. slagroom
peterselie
selderie
bieslook
5 cm. winterwortel
1 el. oregano of basilicum
4 el. allesbinder
60 gr. boter of margarine
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote pan of stoofpot
Leuke tips
Hertestoofpot met rode kool en gekookte
aardappelen of pasta.
aardappelen of pasta.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119599
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
1978
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht