reekotelet met rozijnen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/17/1998 - 10:50
Bereidingswijze
Wel de rozijnen in het sinaasappelsap met de port. Verwarm 25 gr. boter in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotjes. Voeg de rozijnen met het vocht toe en verwarm dit. Kook dit in tot de helft en voeg 15 gr. koude boter in klontjes toe. Maak dit op smaak af met zout en peper. Verwarm de overige boter in een pan en bak hierin de reekoteletten aan beide zijden bruin en gaar
(reken ca. 5 minuten aan iedere kant). Voeg de rozijnen met de saus toe en verwarm dit nog ca. 3 minuten.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 reekoteletten
80 gr. rozijnen
2 dl. sinaasappelsap
0,5 dl. rode port
2 sjalotjes
75 gr. boter of margarine
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan
Leuke tips
Gebakken reekoteletjes met rozijnen, gekookte broccoli en gebakken aardappelschijfjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119598
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
769
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pien