Bereidingswijze
Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten. Voeg de verkleinde champignons, de worchestershiresauce, het bonekruid en de nootmuskaat toe en meng dit. Vul hiermee de duiven en maak de buikholte dicht (met cocktailprikkers of keukendraad). Leg de duiven met de klontjes boter in een ovenschaal of braadslede. Plaats deze in een
voorverwarmde oven (200 graden) gedurende ongeveer 10 minuten en vervolgens op 175 graden gedurende 25 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Neem de duiven uit de oven en leg ze op een
voorverwarmde schaal. Maak jus door water aan het braadvocht toe te voegen.
voorverwarmde oven (200 graden) gedurende ongeveer 10 minuten en vervolgens op 175 graden gedurende 25 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Neem de duiven uit de oven en leg ze op een
voorverwarmde schaal. Maak jus door water aan het braadvocht toe te voegen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
*4 wilde duiven
*250 gr. champignons
*100 gr. boter of margarine
*zout en peper
*200 gr. mager spek
*2 sjalotten
*1 el. Worchestershiresauce
*2 tl. bonekruid
*1 1/2 tl. nootmuskaat
*Cocktailprikkers of keukendraad
*250 gr. champignons
*100 gr. boter of margarine
*zout en peper
*200 gr. mager spek
*2 sjalotten
*1 el. Worchestershiresauce
*2 tl. bonekruid
*1 1/2 tl. nootmuskaat
*Cocktailprikkers of keukendraad
Hulpmiddelen & keukengerei
oven enn koekenpan
Leuke tips
Gevulde duif uit de oven met bloemkool, tomatensla en patates frites.
Tip 2.
Maak jus door 1 dl. witte wijn of bouillon aan het braadvocht toe te voegen.
Tip 2.
Maak jus door 1 dl. witte wijn of bouillon aan het braadvocht toe te voegen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
119596
Homepage ID
1123
Smaak
N
Teller
863
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht