Bereidingswijze
Doe onderin een grote, glazen (dan zie je de verschillende lagen goed) ovenschaal een laagje spinaziesaus. Daarbovenop een laagje lasagneblaadjes. Dan een laag tomatensaus, dan een laag lasagneblaadjes, dan weer spinaziesaus en blaadjes en tomatensaus en blaadjes. Daarbovenop komt de bechamelsaus en daarbovenop een lekkere dikke laag (oude) geraspte kaas. Dit alles ongeveer drie kwartier in de oven. Na die tijd is alles goed heet en zijn de blaadjes lekker zacht geworden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere, zelfgemaakte lasagne. Door de laagjes spinazie ertussen is het net wat lichter dan gebruikelijk.
Ingrediƫnten
Lasagneblaadjes
tomatensaus (grote pot)
2 pakjes diepvriesspinazie met room
400 gram gehakt
uien
knoflook
kruiden naar smaak (bvk. Italiaanse kruiden)
bechamelsaus (pakje), of boter, bloem en melk
pakje geraspte (oude) kaas
tomatensaus (grote pot)
2 pakjes diepvriesspinazie met room
400 gram gehakt
uien
knoflook
kruiden naar smaak (bvk. Italiaanse kruiden)
bechamelsaus (pakje), of boter, bloem en melk
pakje geraspte (oude) kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal, oven
Leuke tips
Hoeft eigenlijk weinig meer bij, het vult behoorlijk. Een glas wijn met een lekkere salade (en evt. een stuk brood) is voldoende.
Buon Appetito!
Buon Appetito!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119593
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
2613
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spinaziesaus: Spinazie ontdooien. Knoflook uitpersen, uitje fruiten, knoflook erbij, spinazie erbij en dit samen met peper, zout (en Italiaanse kruiden) warm laten worden.
Beetje binden.
Tomatensaus: gehakt losbakken, knoflook erbij doen en meebakken, tomatensaus erbij, en dit samen met kruiden naar smaak een tijdje laten pruttelen. Eventueel een klein schepje suiker erbij.
Bechamelsaus: uit een pakje, of zelfgemaakt. Ongeveer half zoveel als de tomatensaus of spinaziesaus.
Beetje binden.
Tomatensaus: gehakt losbakken, knoflook erbij doen en meebakken, tomatensaus erbij, en dit samen met kruiden naar smaak een tijdje laten pruttelen. Eventueel een klein schepje suiker erbij.
Bechamelsaus: uit een pakje, of zelfgemaakt. Ongeveer half zoveel als de tomatensaus of spinaziesaus.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht