Mijn Capucijners

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/16/1998 - 20:07
Bereidingswijze
Bak de stukjes spek in hun eigen vet uit met iets peper en zout.
Schep de spekjes uit het vet.
Doe de rauwe aardappelblokjes in het vet en strooi er zout, peper, een mespuntje cayenne peper en ca. een EL oregano over en roer het goed om.
Bak de blokjes op heet vuur gaar en goud bruin.
In de tussen tijd de capucijners op warmen in hun eigen vocht.
De rookworst opwarmen of laten wellen in een pan heet water.
Giet als de capucijners als ze warm zijn af op een vergiet.
Doe een klein klontje boter in een koekenpan, en verwarm hierin nogmaals de spekjes.
Als de spekjes warm zijn, de saus en de capucijners toevoegen en dit alles goed dooreen roeren tot alles door en door warm is en de saus alles gebonden heeft.
Serveer de rookworst in stukken gesneden op de capucijners, en serveer de aardappelbrunoise er apart bij. (smaak heerlijk krokant tussen de saus in)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk en makkelijk recept, capucijers net even iets anders
Ingrediƫnten
1 grote pot capucijners
1 pak je mix voor capucijners
2 speklappen
1 rookworst, het liefst een grove
1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 1 cm
cayennepeper
oregano
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
geen
Leuke tips
Serveer de rookworst in stukken gesneden op de capucijners, en serveer de aardappelbrunoise er apart bij. (het smaakt heerlijk krokant tussen de saus in)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119592
Homepage ID
4083
Smaak
P
Teller
2045
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de speklappen in kleine stukjes
Los de sausmix op in water
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
maartje