kabeljauw gestoofd met ui, aardappel, mais en tomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/15/1998 - 19:08
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij (of schaaf) ze in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snij ze in kleine stukjes. Pel de uien en snij ze in dunne plakjes. De tomaten uit blik laten uitlekken en in kleine stukjes hakken (bij gebruik van verse tomaten deze eerst ontvellen). De kabeljauw afspoelen onder de koude kraan en in brokjes snijden. Verhit de olie in een grote zware pan op een matig hoog vuur.
Doe de helft van de plakjes ui in de pan, met daarop de helft van de plakjes aardappel.
Strooi daar wat zout en peper over.
Vervolgens de helft van de stukjes paprika en de maiskorrels toevoegen met wat druppels Tabasco eroverheen.
Voeg dan de helft van de stukjes vis en tomaat toe en strooi daar nog wat zout en peper over.
Begin dan overnieuw met de ui en maak zo met het overgebleven deel van alles een zelfde laag.
Zet het geheel met het deksel op de pan ongeveer 45 minuten op een matig laag vuur tot de aardappel gaar is.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heerlijke stoofschotel, makkelijk te maken en weinig calorieen.
Ingrediƫnten
3 ons kabeljauw, 1 groene paprika, 250 gram uien, 500 gram aardappelen, 1 blik tomaten (of 500 gram rijpe tomaten), 1 potje maiskorrels (of diepvries maiskorrels),
2 eetlepels (koudgeperste) olijfolie, Tabasco, kruidenzout, bijv. Herbamare van Dr.Vogel, versgemalen zwarte peper.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119571
Homepage ID
4067
Smaak
N
Teller
2576
Waardering aantal
2
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lijny