Salade met een sikje.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/15/1998 - 14:21
Bereidingswijze
Verdeel de ijsbergsla over 4 borden. Verdeel de waterkers hierover. Verdeel de schijfjes cumquat over de groenten; op proffesionele garnerende wijze. Grill de camembert kort. Leg op elk bord 3 stukjes camembert bovenop de salade. De dressing kun je er nu over gieten. Als laatste strooi je uit losse pols de zonnebloempitjes over de salade. Nu kan er gegeten worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een salade die verschillende smaakjes combineert tot een tinntelend geheel.
Ingrediƫnten
halve krop ijsbergsla
200 g. waterkers
1 geitenkaascamembert
2 cumquats
zakje zonnenbloempitten
2 eetl. honing
1 eetl. olijfolie
2 eetl. citroensap
1 theel. mierikswortelpasta
Hulpmiddelen & keukengerei
grill
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
119569
Homepage ID
4118
Smaak
N
Teller
271
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was bladeren van de ijsbergsla en snij ze in fijne reepjes. Was de waterkers en pluk de blaadjes eraf. Was de cumquats en snij ze in dunne schijfjes. Rooster de zonnenbloempitten in een droge koekepan op laag vuur tot ze lichtbruin kleuren. Maak een dressing met de honing, olijfolie, citroensap en mierikswortelpasta. Klop de dressing goed door, zodat het romig wordt. Snij de camembert in 12 stukken, maar laat de camembert nog even in de ronde vorm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
geengesmak