Witte Bonenesoep Van Ben

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/14/1998 - 22:51
Bereidingswijze
Neem twee liter water met zout en kkook hierin de witte bonen, de aardappelen en de ui met de ingestoken kruidnagel in drie kwartier gaar. Haal echter na twintig minuten de aardappelen eruit en leg ze weg. Haal een kwart gedeelte van de witte bonen uit het water en pureer dit tezamen met de aardappenen en de 1/2 komkommer fijn.
Verwijder de ui met de kruidnagels en gooi deze weg. Het kookvocht niet weggooien.
Doe boter in een grote pan, fruit de knoflook lichtbruin enb de uien glazeig. Voeg de tomatenblokjes toe.
Het geheel op een klein vuur ca. 15 minuten smoren.
Voeg nu de laurierbladen, de oregano, twee blikjes tomatenpuree, de bouillon en de puree van aardappelen, witte bonen en slangkomkommer toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg nu de overige witte bonen met het kookvocht toe.
Als laatste de in vierkante blokjes gesneden ham toevoegen en even flink roeren.
Kook de soep nog 5 tot 7 minuten door.
Vis de laurierblaadjes uit de soep.
naar smaak peper en zout toevoegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maaltijsoep
Ingrediƫnten
400 gr. gedr. witte bonen // 500 gr. tomaten //3 uien // 2 aardappelen // 1/2 slangkomkommer // 1 teentje knoflook // 40 gram boter // 1 1/2 laurierblad 4 kruidnagels 1 1/4 theelepel gesneden oregano // 2 kleine blikken tomatenpuree // 1 plak ham van 150 gram // 1 liter vlesbouillon (van bouillonblokjes) // peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote pan
Leuke tips
Dien de soep tiede op met fijngehakte peterselie en geef er stokbrood bij.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
119567
Homepage ID
3670
Smaak
N
Teller
587
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet de witte bonen een nacht in de week./ ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukken/versnipper twee uien en hak de knoflook fijn. / steek de vier kruidnagels in de overgebleben schoongemaakte ui./ schil de aardappelen/ was de halve komkommer goed (niet schillen). / snij de ham in kleine vierkante blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
benschmitz