Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Prei heel fijn snipperen en zachtjes bakken met de cajunkruiden.
- Laten afkoelen.
- Snijd de ham, garnalen en bieslook fijn.
- Mengen met de prei, rijst en de creme fraiche.
- Mengsel aan een kant op het bladerdeeg leggen.
- Deeg dicht vouwen.
- Zijkanten omrollen tot halve maan.
- Bestrijken met ei.
- In midden van de oven in ca. 25 minuten gaar bakken.
- TIP: voor nog luchtige deeg het deeg na het bestrijken met ei, een half uur laten rusten en dan nog een keer met ei insmeren.
- Prei heel fijn snipperen en zachtjes bakken met de cajunkruiden.
- Laten afkoelen.
- Snijd de ham, garnalen en bieslook fijn.
- Mengen met de prei, rijst en de creme fraiche.
- Mengsel aan een kant op het bladerdeeg leggen.
- Deeg dicht vouwen.
- Zijkanten omrollen tot halve maan.
- Bestrijken met ei.
- In midden van de oven in ca. 25 minuten gaar bakken.
- TIP: voor nog luchtige deeg het deeg na het bestrijken met ei, een half uur laten rusten en dan nog een keer met ei insmeren.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
0,50 stuk(s) prei
boter
Cajunkruiden
25 gram ham gekookt (plak)
25 gram garnalen
3 eetlepel(s) rijst (gekookt)
1 eetlepel(s) bieslook (vers)
3 eetlepel(s) creme fraiche
0.25 stuk(s) ei
2 blaadje(s) bladerdeeg (diepvries)
boter
Cajunkruiden
25 gram ham gekookt (plak)
25 gram garnalen
3 eetlepel(s) rijst (gekookt)
1 eetlepel(s) bieslook (vers)
3 eetlepel(s) creme fraiche
0.25 stuk(s) ei
2 blaadje(s) bladerdeeg (diepvries)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
119553
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
229
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht