Bereidingswijze
Wentel de kip door de maizena en bak het rondom bruin en gaar in hete arachideolie. Roer alle ingredienten voor de saus samen in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat dit even inkoken. Als de kip gaar is, deze op een voorverwarmde schaal leggen en de warme saus erover schenken. Meteen serveren met rijst, mie,aardappelen en salade.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze kip, in een zoetzure saus heeft beslist een chinese achtergrond. Dit betekent dat het een heerlijk gerecht is bij (ba)mie of witte rijst maar natuurlijk ook met gebakken aardappeltjes en sla
Ingrediƫnten
Hele kip of kippebouten,
3 uitgeperste knoflook teentjes,
zout, peper, mespuntje ve-tsin, 5 eetlepels maizena, Voor de saus: 3 eetlepels tomaten ketchup, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 2 theelepels azijn, 1 eetlepel suiker.
paar eetlepels arachideolie om te bakken
3 uitgeperste knoflook teentjes,
zout, peper, mespuntje ve-tsin, 5 eetlepels maizena, Voor de saus: 3 eetlepels tomaten ketchup, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 2 theelepels azijn, 1 eetlepel suiker.
paar eetlepels arachideolie om te bakken
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of koekenpan, steelpannetje
Leuke tips
Bier, frisdrank, wijn
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119545
Homepage ID
3612
Smaak
Z
Teller
7373
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bestrijk de kip met de uitgeperste knoflook strooi er wat zout, peper en ve-tsin over. En zet de kip voor 30 minuten in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht