Scholfilets Met Kruidige Abrikozensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/13/1998 - 13:21
Bereidingswijze
Laat de scholfilets ontdooien. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers hem uit. Pel en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Verhit 1 eetlepel boter in de pan. Fruit de ui, abrikozen en currypasta even aan.
Roer de sinaasappelsap met de schil erdoor en laat dit ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Laat het abrikozenmengsel afkolen. Roer de creme fraiche en de koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit de rest van de boter in de koekepan en bak de 8 scholfilets in ca. 4-6 minuten bruin en gaar. Leg de scholfilets op vier borden en schep de saus ernaast.
Lekker met frites en wortelsalade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker stukje vis met een kruidig jasje
Ingrediƫnten
8 (diepvries) scholfilets
1 sinaasappel
1 ui
100 g gedroogde abrikozen
50 g boter
1/2 a 1 eetlepel milde currypasta of kerriepoeder
125 ml creme fraiche
2 eetlepels fijngehakte koriander of basilicum
zout, peper
3 eetlepels bloem
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119542
Homepage ID
2501
Smaak
N
Teller
2589
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
38
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cynthia