bul ko ki. (sla-envelopjes met pittige vleesreepjes.)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 20:13
Bereidingswijze
- Vlees mengen met 1 el suiker en mirin en circa 30 minuten laten marineren.
- SAUS: Sojasaus, 1, 5 el suiker, knoflook, lente-ui, sesamzaad en sesamolie mengen.
- Saus en vlees mengen en nogmaals 3 uur laten marineren.
- 1 el sojaolie verhitten en 1/3 deel van vlees met saus hierin in 5 - 10 minuten bruin en gaar bakken.
- Vlees warmhouden.
- Rest van vlees op dezelfde manier bakken (niet teveel vlees tegelijk bakken, anders komt er teveel vocht los).
- Gerecht serveren met witte rijst en blaadjes sla er apart bijgeven.
- TIP: Dit gebakken rundvlees gerecht wordt als volgt gegeten: pak een blaadje sla, schep hier wat rijst en wat gebakken rundvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.
Afbeelding
bul ko ki. (sla-envelopjes met pittige vleesreepjes.)
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Korea.
Ingrediƫnten
600 gram entrecote
1 eetlepel(s) suiker
2 eetlepel(s |Mirin (zoete rijstwijn)
3 eetlepel(s) olie (soja)
sla
5 eetlepel(s) sojasaus (Kikkoman)
1.5 eetlepel(s) suiker
2 teentje(s) knoflook (fijngesneden)
2 eetlepel(s) lente-uitjes (ringen)
0.5 eetlepel(s) sesamzaad
peper
2 eetlepel(s) olie (sesam)

Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119536
Homepage ID
3885
Smaak
P
Teller
518
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes