Bereidingswijze
- Vlees mengen met 1 el suiker en mirin en circa 30 minuten laten marineren.
- SAUS: Sojasaus, 1, 5 el suiker, knoflook, lente-ui, sesamzaad en sesamolie mengen.
- Saus en vlees mengen en nogmaals 3 uur laten marineren.
- 1 el sojaolie verhitten en 1/3 deel van vlees met saus hierin in 5 - 10 minuten bruin en gaar bakken.
- Vlees warmhouden.
- Rest van vlees op dezelfde manier bakken (niet teveel vlees tegelijk bakken, anders komt er teveel vocht los).
- Gerecht serveren met witte rijst en blaadjes sla er apart bijgeven.
- TIP: Dit gebakken rundvlees gerecht wordt als volgt gegeten: pak een blaadje sla, schep hier wat rijst en wat gebakken rundvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.
- SAUS: Sojasaus, 1, 5 el suiker, knoflook, lente-ui, sesamzaad en sesamolie mengen.
- Saus en vlees mengen en nogmaals 3 uur laten marineren.
- 1 el sojaolie verhitten en 1/3 deel van vlees met saus hierin in 5 - 10 minuten bruin en gaar bakken.
- Vlees warmhouden.
- Rest van vlees op dezelfde manier bakken (niet teveel vlees tegelijk bakken, anders komt er teveel vocht los).
- Gerecht serveren met witte rijst en blaadjes sla er apart bijgeven.
- TIP: Dit gebakken rundvlees gerecht wordt als volgt gegeten: pak een blaadje sla, schep hier wat rijst en wat gebakken rundvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Korea.
Ingrediƫnten
600 gram entrecote
1 eetlepel(s) suiker
2 eetlepel(s |Mirin (zoete rijstwijn)
3 eetlepel(s) olie (soja)
sla
5 eetlepel(s) sojasaus (Kikkoman)
1.5 eetlepel(s) suiker
2 teentje(s) knoflook (fijngesneden)
2 eetlepel(s) lente-uitjes (ringen)
0.5 eetlepel(s) sesamzaad
peper
2 eetlepel(s) olie (sesam)
1 eetlepel(s) suiker
2 eetlepel(s |Mirin (zoete rijstwijn)
3 eetlepel(s) olie (soja)
sla
5 eetlepel(s) sojasaus (Kikkoman)
1.5 eetlepel(s) suiker
2 teentje(s) knoflook (fijngesneden)
2 eetlepel(s) lente-uitjes (ringen)
0.5 eetlepel(s) sesamzaad
peper
2 eetlepel(s) olie (sesam)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119536
Homepage ID
3885
Smaak
P
Teller
518
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht