Chocoladecake Uit Het Paradijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 15:06
Bereidingswijze
Doe de boter en de stukjes chocola in een vuurvaste kom en zet deze op een pan met heet water (au bain-marie).Laat de chocola, onder af en toe roeren, smelten en neem de schaal dan van de pan.Roer er de suiker door en laat dit mengsel afkoelen.Zeef bloem en zout in een beslagkom, maak een kuiltje in het midden en giet er het afgekoelde chocolade mengsel
in.Roer alles goed door elkaar, waarbij je de bloem er vanaf de zijkanten door werkt.Klop er vervolgens de eieren en de gehakte walnoten door, terwijl je zoveel melk toevoegt tot een zachte massa onstaat, die in druppels van de lepel valt.Schenk dit in een ingevette vierkante vorm van 20x20 cm (waarom een vierkante vorm...: later wordt de cake ook in gelijkmatige vierkante stukken gesneden). Bak de cake in het midden van de oven op 180 graden C. of gascijfer 3 ongeveer 30 minuten, tot een breipen,waarmee je in de cake prikt, er schoon uitkomt. Laat de cake in de vorm afkoelen voor je haar in stukken snijdt.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
IN de tijd van Adam en Eva hadden ze nog helemaal niet van chocolade gehoord, anders had Eva hem hier wel mee verleid....
Ingrediƫnten
100 gram boter
100 gram bittere chocola, in stukken gebroken
100 gram bruine basterdsuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
beetje zout
2 eieren, losgeklopt
50 gram walnoten, grofgehakt
1-2 eetlepels melk
Leuke tips
ook als nagerecht; serveer er dan wat losgeklopte creme fraiche bij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119527
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
1928
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chocotofje