Bereidingswijze
Smeer de bodem van een pan met boter in (tegen het aanbranden) en breng daarna hierin de melk aan de kook.Houd ruim een beker melk achter en roer daarin van cacao, ma?zena, suiker en vanillesuiker een papje. Maak dit zo glad mogelijk. Meng dit door de hete melk en blijf roeren tot een dikke pap ontstaat. Doe dit vooral op laag vuur, en roer goed, want dit kan gemakkelijk aanbranden.
Giet de puddingmassa in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat de pudding hierin afkoelen. Leg er een velletje aluminiumfolie op of strooi er wat suiker over ter voorkoming van een vel.
Zet de pudding daarna nog ruim een uur in de koelkast.
Giet de puddingmassa in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat de pudding hierin afkoelen. Leg er een velletje aluminiumfolie op of strooi er wat suiker over ter voorkoming van een vel.
Zet de pudding daarna nog ruim een uur in de koelkast.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een tongstrelende pudding zoals alleen oma die kan maken..
Ingrediƫnten
driekwart liter melk
50 gram cacaopoeder
70 gram ma?zena
100 gram suiker
2 theelepels vanillesuiker
50 gram cacaopoeder
70 gram ma?zena
100 gram suiker
2 theelepels vanillesuiker
Leuke tips
Pudding storten en garneren met slagroom en chocolaadjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119526
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
1906
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht