Kabouterdakpannetjes Met Amandeltjescreme

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 14:26
Bereidingswijze
Schep de chocolademousse in een spuitzak voorzien van een glad spuitmondje. Snijd de witte en bruine chocoladestaven in plakjes
en leg deze om-en-om dakpansgewijs in een krans op het midden van de borden.
Spuit hierop een krans van chocolademousse en leg hierop de witte en bruine galettes.
Spuit in het midden een rozet stijfgeklopte slagroom en garneer de rand van de borden met toefjes amandelcreme.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept dat Sneeuwwitje op een gure zondagmiddag zou kunnen maken voor haar zeven dwergjes - een sprookje van een dessert !
Ingrediƫnten
200 gr. chocolade couverture

200 gr. boter

2 eidooiers

1 el. Amaretto

100 gr. bitterkoekjes

15 gr.
amandelschaafsel

50 gr. bisquitjes

200 gr. witte
chocolade

50 gr. bloem

1 el. Room

1,5 dl. Slagroom

2 st. eiwitten

45 gr. suiker

90 gr. pure chocolade

50 gr. boter

1 eidooier

1 vanillestokje

100 gr. Mascarpone

10 gr. poedersuiker

1 el. Melk

1 tl. Balsamicoazijn

20 gr. amandelsiroop
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119523
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
255
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak eerst de chocoladerondjes. Breek de bruine chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Neem 2 eetlepels gesmolten chocolade en laat dit in "druppels" ter grootte van een dubbeltje op ruime afstand van elkaar op een stuk vetvrij papier druppen (in totaal zijn er 50 nodig). Strijk de druppels direct uit in flinterdunne rondjes
van 2 a 3 cm en laat de aldus verkregen galettes afkoelen en opstijven in de koel- of vrieskast. Roer de boter door de rest van de gesmolten chocolade en wacht tot deze volledig is gesmolten. Roer er dan achtereenvolgens de eierdooiers en de
amaretto door. Neem de pan van het waterbad en roer met een houten lepel de verkruimelde
bitterkoekjes en de geschaafde amandelen door het chocolademengsel. Laat de massa afkoelen en opstijven in de koelkast.
Vorm van de massa met behulp van een spuitzak een staaf met een diameter van 3 cm, rol de staaf door de petit beurre-kruimels en laat hem - verpakt in folie - opstijven in de koelkast.

Verwerk de witte chocolade op dezelfde manier tot galettes en een staaf.

Chocolademousse

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Roer de boter en de eierdooiers door de gesmolten chocolade.
Neem de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen. Klop de slagroom halfstijf; klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen met kleine beetjes tegelijk de suiker toe. Spatel eerst het eiwit door het chocolademengsel en vervolgens de slagroom.
Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Amandelcreme
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
Meng de mascarpone met het vanillemerg en de
overige ingredienten en roer het geheel tot een gladde saus.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chocotofje