Timbaaltje Van Rabarber Gevuld Met Witte Chocolademousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 14:15
Bereidingswijze
Verwarm de rabarbermoes. week vier blaadjes gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de
rabarbermoes. laat de moes licht geleren.
Schep de rabarbermoes in een vormpje met een inhoud van 2 deciliter.en druk daar een vormpje in van een inhoud van 1 deciliter . Laat de moes in de koelkast opstijven.
Week het resterende gelatineblaadje in wat water. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Klop de eidooiers en de suiker au-bain-marie op, tot de massa bindt. Klop het mengsel vervolgens koud op ijs. Spatel hier de gesmolten chocola door.

Neem de kleine vormpjes uit de grote en vul de grote timbaaltjes met de rabarerwand op met de chocolademousse. Zet de timbaaltjes minimaal 4 uur in de koelkast
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een prachtig huwelijk tussen rabarber en chocolade. Poedersuiker vormt de feestconfetti !
Ingrediƫnten
4 dl
rabarbermousse

5
blaadjes
gelatine

100 gr.
witte
chocolade
couverture

1 st ei

2 st
eidooiers

20 gr.
suiker

2 dl slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
4 kleine en 4 iets grotere vormpjes
Leuke tips
Serveren : bestrooi een (donker) bord met poedersuiker, en stort de mousses hierop. evt. garneren met een stukje rauwe rabarber met een stukje loof er nog aan.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119522
Homepage ID
3952
Smaak
N
Teller
539
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chocotofje