Bereidingswijze
De bodem bedekken met de lange vingers. De lange vingers besprenkelen met rum of cointreau. De batons (chocolade schuimkoekjes) verkruimelen. De room halfstijf kloppen. De batonkruimels door de room spatelen. Dit mengsel over de lange vingers verdelen en de bovenkant gladstrijken met een pannenkoekmes. De vorm afdekken met aluminiumfolie en de taart minstens 6 uur in de diepvriezer zetten. Intussen de garnering maken. De room stijfkloppen met de basterdsuiker en deze overdoen in een spuitzak met een gekarteld mondje. De taart uit de vriezer nemen, de rand van de springvorm verwijderen, en deze opspuiten met toefjes slagroom. Op elk toefje een mokkaboontje leggen en in het midden een takje munt.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
bewerkelijk doordat deze ijs taart in de vriezer moet - maar zeker de moeite waard !
Ingrediƫnten
1 pak lange vingers
4 eetl. rum of cointreau
boter
bakpapier
250 g batons
5 dl room
garnering :
2,5 dl room
15gr basterdsuiker
takje munt
moccaboontjes
4 eetl. rum of cointreau
boter
bakpapier
250 g batons
5 dl room
garnering :
2,5 dl room
15gr basterdsuiker
takje munt
moccaboontjes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119519
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
370
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Een springvorm met een doorsnede van 24 cm invetten en bekleden met bakpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht