Bereidingswijze
De chocoladeblokjes met de melk in een kom doen en smelt ze in de magnetron (2 min. op ontdooistand). Let op: de gesmolten chocolade mag niet te warm worden!De eierdooiers met de suiker schuimig kloppen en 30 sec. op vol vermogen verwarmen. Het mengsel wordt dikker, maar mag niet koken. De chocola en de Cointreau door het dooiermengsel roeren. De eiwitten en de slagroom afzonderlijk stijf kloppen. De helft van het chocolademengsel op het eiwit leggen en het erdoor spatelen. De andere helft op de slagroom leggen en ook dit door elkaar spatelen.Beide mengsels worden nu behoedzaam door elkaar gemengd. De mousse verdelen over 4 coupes en ze in de koelkast door en door koud laten worden. De coupes garneren met slagroom en bestuiven met wat cacaopoeder. Een moccaboontje erop leggen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mousse die op je tong smelt !
Ingrediƫnten
100 g pure chocolade
2 eiwitten
2 eetl. melk
1,25 dl slagroom
1 eetl. Cointreau
2 eierdooiers
4 eetl. poedersuiker
Voor de garnering:
slagroom
4 moccaboontjes
2 eiwitten
2 eetl. melk
1,25 dl slagroom
1 eetl. Cointreau
2 eierdooiers
4 eetl. poedersuiker
Voor de garnering:
slagroom
4 moccaboontjes
Leuke tips
Lekker met een glaasje koffielikeur !
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119518
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
649
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De chocolade in blokjes breken en de slagroom stijfkloppen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht