Grand Marniersouffle

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 12:53
Bereidingswijze
De boter in een pan verwarmen en de bloem toevoegen. Tot een samenhangend
geheel roeren en de melk er in een keer bij gieten. Al roerende aan de kook brengen en de basterdsuiker toevoegen. Het mengsel een minuut laten doorkoken
en vervolgens iets laten afkoelen. De eieren splitsen en de eiwitten in een vetvrije kom doen. De eierdooiers stuk voor stuk door het mengsel kloppen met de mixer. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige geheel is opgenomen. De rest van de Grand Marnier door het mengsel roeren. De eiwitten stijf kloppen en een paar lepels van dit geklopte eiwit door de saus scheppen. Vervolgens de rest van de eiwitten erdoor spatelen en de souffleschaal voor de helft met dit mengsel vullen. Hierop de lange vingers leggen en de rest van het mengsel in de souffleschaal scheppen. De schaal in de oven ( 175 - 200 graden ) zetten en de souffle afbakken in ca. 40 min. Meteen uit de oven serveren, anders zakt-ie in.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
6 lange vingers
3 dl melk
5 eetl. Grand Marnier
125 g basterdsuiker
50 g boter
4 eieren
50 g bloem
boter om in te vetten
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119516
Homepage ID
2862
Smaak
N
Teller
365
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Een souffleschaal tot bovenaan invetten met boter. De lange vingers in drie stukjes
breken en met 3 eetl. Grand Marnier besprenkelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wiki