Rundvlees Gestoofd In Abdijbier

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 12:38
Bereidingswijze
Bereiden (ca. 15 minuten):
Vlees opnieuw in ongeveer 15 minuten zachtjes door en door verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. .


Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
600 gram magere runderlapjes
2 theelepels tijm
1 theelepel paprikapoeder
zout en peper
Twee uien, en een winterwortel
65 gram boter
halve liter verboden vrucht (bier)
een eetlepel azijn
twee plakjes ontbijtkoek
halve struik bleekselderij
drie takjes peterselie
Leuke tips
Serveren met aardappelpuree en snijbonen
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119514
Homepage ID
2862
Smaak
N
Teller
1321
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vlees inwrijven met tijm, paprikapoeder, zout en peper. Uien pellen en in stukjes snijden. Wortel schrappen, wassen en in stukjes snijden. In de braadpan boter verhitten. Vlees in ongeveer vijf minuten rondom bruinbakken. Ui en wortel toevoegen en ongeveer drie minuten zachtjes meebakken. Intussen in steelpan bier en azijn verwarmen. Biermengsel op vlees toevoegen. Met deksel op
pan ongeveer twee uur zachtjes laten stoven. Ontbijtkoek erboven verkruimelen en vlees met deksel op pan in nog ongeveer anderhalf uur zachtjes gaarstoven. Vlees uit de pan nemen en in stukjes snijden. Boven andere pan met houten lepel stoofvocht door zeef wrijven. Vlees bij stoofvocht doen. Bleekselderij wassen, schoonmaken en in heel dunne plakjes snijden. Bij het vlees doen. Tot gebruik afgedekt afgedekt in koelkast zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wiki