Waalse Fondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 12:30
Bereidingswijze
Rasp de kaas, wrijf een vuurvaste schaal in met de knoflook.D oe eerst de kaas en daarna het bier in de schaal. Peper flink. Smelt de kaas langzaam, al roerend met een houten lepel zodat de massa homogeen wordt. Snijd de baquettes in plakken. Als de kaas gesmolten is, leng dan het aardappelmeel aan met de melk en voeg het er bij om de fondue te binden. Zet de schaal op een rechaud en serveer het brood. Nu kan iedere gast zijn brood al draaiende in de fondue dopen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een gezellige kaasfondue met Belgisch bier
Ingrediƫnten
5 dl. Saisonbier,
vier stokbroden,
600 gram bij het bier passende kaas (Breugelkaas belegen, Princ' Jean affin , Floreffe, Pere Joseph, Passendale),
een teentje knoflook,
peper,
een eetlepel aardappelmeel
twee eetlepels melk.
Leuke tips
uiteraard serveer je hierbij een lekker Belgisch abdijbiertje !
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
D
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
119513
Homepage ID
2862
Smaak
N
Teller
646
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wiki