Bereidingswijze
Pel de gamba's ( staartje niet verwijderen ) en bewaar de kop en de gamba schillen. Doe een klein beetje olie in een pan en fruit ,de sambal, knoflook en de gamba koppen, aan. Blus af met de witte wijn, tomatensap en het water.
Laat het geheel een half uur trekken. Zeef de soep. Voeg de room toe en kook het geheel 1/3 in. Breng op smaak met peper en zout. Op het laatst gamba's toevoegen ( niet meer doorkoken )
Laat het geheel een half uur trekken. Zeef de soep. Voeg de room toe en kook het geheel 1/3 in. Breng op smaak met peper en zout. Op het laatst gamba's toevoegen ( niet meer doorkoken )
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
* 8 Gamba's
* 3 dl witte wijn
* theelepel sambal
* 1 teen knoflook
* 2 dl tomatensap
* 2 dl water
* 3 dl slagroom
* peper en zout
* 3 dl witte wijn
* theelepel sambal
* 1 teen knoflook
* 2 dl tomatensap
* 2 dl water
* 3 dl slagroom
* peper en zout
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
119510
Homepage ID
2862
Smaak
P
Teller
3557
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht