Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan en fruit daarin de ui glazig. Voeg er de pompoen, water, tomaten, en de kippenbouillonblokjes aan toe. Laat 30 minuten koken op een zacht vuur.Pureer de soep met een staafmixer. Room en peper en zout toevoegen. Garneren met fijngesnipperde peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 klontje boter.
700 gr pompoen ( vruchtvlees in stukjes ). 2 uien grof gesneden.
2 tomaten ( ontvliesd en in stukken).
2 kippenbouillonblokjes.
1,5 liter water.
25 cl room.
Peterselie
700 gr pompoen ( vruchtvlees in stukjes ). 2 uien grof gesneden.
2 tomaten ( ontvliesd en in stukken).
2 kippenbouillonblokjes.
1,5 liter water.
25 cl room.
Peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Leuke tips
ook heel erg lekker met wat blauwe schimmelkaas aan het eind eraan toegevoegd
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
119509
Homepage ID
2862
Smaak
N
Teller
35145
Drank
Uit
Bookmarked
108
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht