Zuurkool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 10:16
Bereidingswijze
Doe in een steelpan zuurkool, tomaten puree en zure room meng goed door elkaar.
Laat de varkensfiletlapjes door de slager flink plat slaan zodat ze dunner en groter worden of doe het zelf. Leg ze daartoe tussen
plasticfolie en rol er met de deegroller overheen.
Leg op 1 kant van elk lapje een bergje zuurkoolmengsel en klap dubbel,zet vast met cocktail prikker.
Verhit boter of ander vet in koekepan en bak de "rolletjes" om en om lekker bruin. Blus af met een klein scheutje water en laat verder in ca.10 min. Goed gaar en heet worden. Verwarm ondertussen op laag vuurtje de rest van de zuurkool (regelmatig
roeren) en serveer dit er apart bij.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zuurkool met filetlapjes
Ingrediƫnten
1 pond wijnzuurkool,
1 klein blikje tomatenpuree,
2a3 eetlepels zure room,
Varkensfiletlapjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
mes, pannen, plankje
Leuke tips
Je kunt er natuurlijk aardappels bij koken, of aardappelpuree bij geven.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
119499
Homepage ID
2064
Smaak
N
Teller
745
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de zuurkool goed uitlekken en knijp er nog wat vocht uit. Haal de
grove stukken eruit, pluk de zuurkool los en snijd ze wat fijner.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
winnie