Gegrilde Haaskarbonade Met Honing-Mosterdsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/12/1998 - 09:24
Bereidingswijze
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Karbonades bestrooien met zout en peper. Peperkorrels kneuzen. Honing, mosterd, boter en peperkorrels door elkaar roeren. Karbonades heeld un bestrijken met mosterdboter. Op rooster leggen en onder de hete grill schuiven met een lekbak eronder. Karbonades circa 9 minuten grillen, halverwege keren en rest van mosterdboter erover verdelen.

Opgevangen braadvocht in pan schenken. Wijn en cognac erdoor reoren. Saus circa 5 minuten op een halfhoog vuur iets inkoken. Intussen koude boter in blokjes snijden. Boter al kloppen door saus mengen, ozdat lichtgebonden saus ontstaat. Saus over vlees schenken.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 haaskarbonades, zout, peper, 1 volle eetlepel zwarte peperkorrels, 3 eetlepels vloeibare honing, 3 eetlepels Zaanse mosterd, 40 gram zachte boter of margarine, 125 ml droge wijn, 2 eetlpels cognac of vieux, 15 gram koude boter of margarine.
Leuke tips
Serveren met broccoli met uitgebakken spekreepje en gebakken krielaardappels.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119497
Homepage ID
2694
Smaak
P
Teller
1654
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokkel