Pilaf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/11/1998 - 17:03
Bereidingswijze
Bak eerst de uien, paprika, champignons, knoflook en varkenspoulet aan in 50gr boter totdat de varkenspoulet rondom lichtbruin is.
Daarna kleine hoeveelheden (op gevoel) van de kruiden toevoegen.
Nu de tomatenpuree en de zure room doorroeren.
Als de zaak nu te droog wordt nog verdunnen met een scheutje rode lambrusco en sap van de perziken.
Dit geheel 5 minuten laten staan op middelmatige warmte en vlak voor het opdienen kwarten van de perziken en het blikje erwten voorzichtig erdoorheen roeren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenpansgerecht, dat vrij bekend is, waarvan een eigen interpretatie.
Ingrediƫnten
Varkenspoulet (800gr)
1 half blik perziken op sap
1 blikje tomatenpuree (voorkeur delmonte)
1 kuipje zure room
basilicum
tijm
oregano
2 uien
1 rode paprika
1 bakje champignons
2 teentjes knoflook
1 half blikje zeer fijne erwten
1 fles rode lambrusco
mosterd
boter
1 pak rijst naar keuze
Hulpmiddelen & keukengerei
Houten lepel om te roeren en een flinke diepe pan.
Leuke tips
Met de rijst en een glas rode lambrusco. Misschien is het uitzoeken van een oost europese wijn voor dit gerecht wel wenselijker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119492
Homepage ID
3918
Smaak
Z
Teller
1091
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de uien, paprika en champignons in grove stukken. Plet de teentjes knoflook. Snijd de perziken in kwarten en bewaar het sap.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
brian