Bereidingswijze
Snij de dille fijn. Houd 17 takjes achter voor garnering. Voeg de geweekte gelatine toe aan 50 cc verwarmde creme fraiche. Dit mengsel zeer snel en goed kloppend, met de fijngesneden dille aan de rest van de creme fraiche toevoegen. Afsmaken met citroensap, zout en peper. Koel vervolgens wat geforceerd in de diepvries tot taai vloeibaar. Leg de plakken zalm op een vel plastic folie. Strijk de gekoelde massa op de zalm(plakken) en rol deze met behulp van de onderliggende folie op. Knoop het plastic aan een kant zo dicht mogelijk bij de rol dicht. Schuif vanaf de andere zijde met een hand de rol strak in de folie en knoop deze zijde ook dicht en laat in de koeling opstijven (geleren). Steek uit het casinobrood rondjes van ongeveer 3? cm. Smeer er aan weerszijde wat gesmolten boter op en laat ze in de oven krokant worden. Snijd van de rolletjes plakjes van circa 12? mm (eventueel door de plastic snijden).
Aantal personen
5.00
Ingrediƫnten
Voor 18 stuks: 150 gram gerookte zalmpakjes, 1.4 dl creme fraiche, 1/5 bs dille, 3 gram gelatine, 50 gram veldsla, 3 sneetjes casinobrood, 1 dl citroensap (afsmaken), zout en peper.
Leuke tips
Smeer een heel klein likje boter op een toastje, plak daarop een blaadje veldsla en leg er vervolgens een zalmplakje op. Garneer met een topje dille.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
119448
Homepage ID
3797
Smaak
P
Teller
853
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht