Pepernotenvla

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 09:04
Bereidingswijze
Maak de pepernoten fijn in een foodprocessor. Als de noten fijn zijn voeg dan de Amaretto toe. Klop de room op tot het de dikte heeft van yoghurt en zet tot gebruik in de koelkast. De eieren, suiker, vanillesuiker en de dooiers au-bain-marie opkloppen tot de massa dik, wit en schuimig is. Nu de massa koudkloppen op ijs. Als de massa koud is voeg dan met een spatel de geslagen room en de gehakte pepernoten toe. Doe de compositie in vormpjes en zet minimaal 4 uur in de vriezer -20?C.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met pepernoten als toetje,

haal je bij iedereen een wit voetje
Ingrediƫnten
4 eieren, 2 eidooiers, 80 gram suiker, 80 gram pepernoten, 2 dl slagroom, 20 gram vanillesuiker, 1 gl Amaretto.
Leuke tips
Maak de parfait mooi op met aardbeien en een beetje tandartsensaus (marsepeinsaus) en blauwe druiven.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119441
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
3049
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sinterklaas
Gelegenheid