Pittige Gehaktballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/09/1998 - 17:19
Bereidingswijze
Verhit twee eetlepels olijfolie in de pan en bak de balletjes in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar. Neem de gehaktballetjes uit de pan, leg ze in een kommetje of plat schaaltje en giet en serveer er een pittige tomatensaus bij op basis van olijfolie, tomatenpuree, sherry en cayennepeper.

Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
250 gram rundvlees, 1 teen knoflook, 2 sjalotjes, 1 ei, 1 dl medium sherry, 1 oude witte boterham, 2 theelepels paprikapoeder (pikant), 2 eetlepels olijfolie (extra vergine). 1 theelepel cayennepeper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Magimix (minimengkom)
KitchenAid (voedselmolen, menghaak)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
119418
Homepage ID
3797
Smaak
P
Teller
1330
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de boterham in 100 ml sherry. Plaats de voedselmolen met de fijne maalschijf op de KitchenAid, plaats de RVS mengkom eronder en draai het rundvlees in mooi slierten gehakt. Draai het gehakt nog een keer door de molen en voeg daarna de afgeknepen boterham (bewaar het vocht eventueel voor een tomatensausje) er achteraan. Pel de sjalotjes en de knoflook en hak deze fijn in de minimengkom van de Magimix en voeg deze bij het gehakt, samen met de paprikapoeder, cayennepeper, het ei en zout en peper. Plaats de menghaak in de KitchenAid en laat het geheel even doorkneden in de laagste stand. Draai hier kleine gehaktballetjes van.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
fairculinair