Bereidingswijze
Pureer de gerookte heilbot in een keukenmachine. Sla de eiwitten op. Verwarm de Fino Sherry een beetje en los daarin de gelatineblaadjes op. Doe de gepureerde heilbot in een kom en voeg daar de gelatine aan toe. Roer het geheel door en voeg daarna de geslagen room toe. Spatel nu het eiwit er luchtig doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het vervolgens opstijven in de koelkast.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept van Chef-Kok Bertus Liefting
Ingrediƫnten
300 gram gerookte heilbot
6 eiwitten
1/2 ltr. opgeslagen room
10 cc Fino sherry
6 blaadjes gelatine.
6 eiwitten
1/2 ltr. opgeslagen room
10 cc Fino sherry
6 blaadjes gelatine.
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Leuke tips
U kunt het op toastjes serveren door de massa in een spuitzak te doen en er leuke kleine rozetjes op te spuiten. Garneer ze met wat fijngehakte bieslook en peterselie.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119392
Homepage ID
3797
Smaak
N
Teller
491
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Scheidt het eiwit van het eigeel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht