Zuurkoolschotel Met Banaan En Kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/09/1998 - 15:29
Bereidingswijze
Prei in lengte halveren, wassen en in stukjes snijden. Prei in de boter
even bakken, vervolgens zuurkool heel even meebakken. Wijn toevoegen,
deksel op de pan; laat 20 minuten stoven.
Check tussendoor even: mijn ervaring is dat 1 dl. wijn veel te weinig is,
er moet halverwege nog eens 1 dl. bij.
Zure room erdoor roeren totdat deze gesmolten is. Kaasblokjes erdoor
scheppen en laten smelten. Snij de bananen in plakjes en warm deze de
laatste minuut even mee.
Geraspte kaas erover, laten smelten. Serveren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
een variant op een oud Allerhande gerecht. Goedkoop en zwaar hoofdgerecht voor twee personen
Ingrediƫnten
- Ingredienten:
1 prei
25 gram margarine
750 gram wijnzuurkool
1 dl. droge witte wijn of water
1 bekertje zure room (125 ml)
200 gram belegen kaas in blokjes
2-3 bananen
50 gram geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
geen bijzondere hulpmiddelen nodig
Leuke tips
Officieel hoort hier nog aardappelpuree bij. Afgezien dat het dan erg saai
eten wordt (wat kleur betreft), is dat voor 2 eters veel te veel.
Natuurlijk wel handig als je meer eters maar niet meer geld hebt!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119389
Homepage ID
3359
Smaak
U
Teller
2817
Bron
Allerhande (AH)
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Echte voorbereiding is er niet
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kees