garnalen florentine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/09/1998 - 15:24
Bereidingswijze
2. de spinazie grof hakken. de boter verhitten en de spinazie hierin bakken. op smaak brengen met kruidenzout en nootmuskaat.
de spinazie over de schelpen of schaaltjes verdelen.
3. voor de saus de boter smelten en de bloem erdoor roeren. geleidelijk al roerend melk, bouillon, wijn en room toevoegen en 5 - 10 min. blijven roeren tot een saus ontstaat de saus op smaak brengen met witte peper, cayennepeper en zout. de eierdooier en de garnalen erdoor scheppen. De saus niet meer laten koken anders worden de garnalen taai.
4. de garnalensaus op de spinazie schenken en de bovenkant met kaas bestrooien.
5. de schelpen 8-10 min. in de oven zetten to sde saus door en door warm en de bovenkant goudbruin is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk garnalen uit de oven met een kruidensausje en spinazie. echt erg lekker.
Ingrediƫnten
250 gf diepvriesspinazie
250 gr garnalen (gekookt en gepeld)
25 gf boter
kruidenzout
nootmuskaat

saus:
25 gr boter
2 el bloem
1 dl melk
visbouillon
1 dl droge witte wijn
versgemalen witte peper
cayennepeper
zout
1 eierdooier
125 gr geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Leuke tips
variatie: voeg bij de saus ook krabstiks en rode zalm. mmmmmm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119385
Homepage ID
2373
Smaak
Q
Teller
2770
Waardering aantal
3
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. de oven op 250 C voorverwarmen. De spinazie ontdooien en laten uitlekken. vier schelpen of eenpersoons ovenvaste schaaltjes met de helft van de boter invetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
simacpmkookclub