Bereidingswijze
1 Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker luchtig en dik.
2 Spatel het meel, de koffie (opgelost in 1 el heet water) en olie door het mengsel.
3 Verdeel dit beslag over de 2 ingevette vormen en zet ze nu zo'n 20 min. in de oven tot de cakes mooi gerezen en goudbruinig zijn.
4 Keer de cakes dan op een rooster om af te koelen.
De Karamel:
5 Roer voor de karamel de basterdsuiker met 4 el water in een steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost.
6 Breng dit dan aan de kook en kook de siroop goudbruin.
7 Giet de siroop op 2 el na over de cake. Streep daarop 8 parten aan met een ingevet mes, voordat de karamel hard wordt.
8 Roer een el water door de rest van de karamel en breng eventueel weer aan de kook om zachter te worden.
Laat dit nu afkoelen.
9 Roer in een kom de poedersuiker met de boter en de afgekoelde karamel tot een romige massa.
10 Verdeel dit nu over de 2e cake en zet de eerste bovenop.
2 Spatel het meel, de koffie (opgelost in 1 el heet water) en olie door het mengsel.
3 Verdeel dit beslag over de 2 ingevette vormen en zet ze nu zo'n 20 min. in de oven tot de cakes mooi gerezen en goudbruinig zijn.
4 Keer de cakes dan op een rooster om af te koelen.
De Karamel:
5 Roer voor de karamel de basterdsuiker met 4 el water in een steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost.
6 Breng dit dan aan de kook en kook de siroop goudbruin.
7 Giet de siroop op 2 el na over de cake. Streep daarop 8 parten aan met een ingevet mes, voordat de karamel hard wordt.
8 Roer een el water door de rest van de karamel en breng eventueel weer aan de kook om zachter te worden.
Laat dit nu afkoelen.
9 Roer in een kom de poedersuiker met de boter en de afgekoelde karamel tot een romige massa.
10 Verdeel dit nu over de 2e cake en zet de eerste bovenop.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 4 eieren
- 125 gr. basterdsuiker
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el oploskoffie
Voor de Karamel:
- 175 gr. basterdsuiker
- 175 gr. poedersuiker of tafelsuiker
- 100 gr. roomboter
- 125 gr. basterdsuiker
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el oploskoffie
Voor de Karamel:
- 175 gr. basterdsuiker
- 175 gr. poedersuiker of tafelsuiker
- 100 gr. roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
* 2 cakevormen
* spatel
* eetlepel
* kom
* steelpannetje
* spatel
* eetlepel
* kom
* steelpannetje
Leuke tips
Smaakt heerlijk bij een kopje koffie!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119380
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
777
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# verwarm de oven voor op ? 180?C;.
# vet 2 ronde cakevormen in met boter en bestuif deze met bloem.
# vet 2 ronde cakevormen in met boter en bestuif deze met bloem.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht