Amandelspijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 09:26
Bereidingswijze
De amandelen opzetten met ruim koud water en dit aan de kook brengen. De amandelen op een vergiet storten, met koud water afspoelen,
de bruine vliesjes eraf wrijven en de nootjes in een droge doek drogen.
De amandelen door de amandelmolen malen.
De suiker, het ei en wat zout toevoegen, zodat een smeuige massa ontstaat. Amandelpers is het lekkerst als je het een paar weken van
tevoren maakt. Het in een goed sluitend potje op een koele plaats bewaren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Amandelspijs is een genot,

vooral als je het een paar weken laat rusten in een pot


Ingrediƫnten
125 gr amandelen, 125 gr kristalsuiker, 1 ei
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119379
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
773
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sinterklaas
Gelegenheid