Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleedt een springvorm van ca. 20 cm. Met aluminiumfolie of bakpapier en vet dit in. Splits de eieren in dooiers en eiwit. Klop met er mixer de boter met de vanillesuiker romig. Klop dan de dooiers schuimig met het restant suiker. Zeef de bloem erboven en schep het met de koffieroom en een snufje zout om. Schep het eiwit er luchtig doorheen. Verdeel het beslag over 2 kommen. Voeg aan 1 kom de kruiden toe. We hebben nu een licht en een donker beslag. Doe nu een laagje van het lichte beslag in de vorm, laat het uitvloeien en laat het in het midden van de oven in ca. 8 minuten gaar worden. Schep er dan een donker laagje beslag op en laat dit ook bijna gaar worden op dezelfde manier. Werk op deze wijze al het beslag op. De spekkoek is klaar als het bovenste laagje gaar is. Af laten koelen en dan uit de vorm nemen.
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is net een dikke pannekoek met verschillende lagen VERSLAVEND LEKKER!!!!
Ingrediƫnten
150 gram bloem,
300 gram zachte boter,
15 eieren nr. 3,
250 gram witte basterdsuiker,
3 zakjes vanillesuiker,
1 ? eetlepel kaneel,
3 theelepels kruidnagelpoeder,
3 theelepels nootmuskaat,
3 theelepels gemalen kardamon,
3 theelepels gemalen foelie,
2 eetlepels koffieroom,
snuf zout,
5 eetlepels anijs
300 gram zachte boter,
15 eieren nr. 3,
250 gram witte basterdsuiker,
3 zakjes vanillesuiker,
1 ? eetlepel kaneel,
3 theelepels kruidnagelpoeder,
3 theelepels nootmuskaat,
3 theelepels gemalen kardamon,
3 theelepels gemalen foelie,
2 eetlepels koffieroom,
snuf zout,
5 eetlepels anijs
Leuke tips
MMMMMMMMM, tussendoortje of bij de Indische rijst-tafel
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
119369
Homepage ID
1304
Smaak
Z
Teller
5396
Drank
Uit
Bookmarked
33
Aantal reacties
9
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht