Bereidingswijze
Snijd de kip in stukken. Kneus de sjalotten, knoflook, lomboks, kemiries en de trassie met de koenjit en de ketoembar. Fruit dit in de hete olie met de sereh, laos en de assem.Voeg de kip toe met 2.5 dl water en laat het 60 minuten stoven met de bouillon erbij.Wanneer het vlees bijna gaar is, de santen er al roerende in smelten en voeg eventueel nog wat water toe. Doe tenslotte de goela djawa erbij. Het vocht van dit gerecht niet al te veel in laten dampen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk pittig kip gerecht
Ingrediƫnten
1 kip
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 lomboks
1 stengel sereh
1 ? cm laos of 1 theelepel poeder
3 kemiries
1 theelepel trassie
2 theelepels koenjit
1 theelepel ketoembar
1 theelepel assem
1theelepel goela djawa
bouillonblokje
? blokje santen
olie
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 lomboks
1 stengel sereh
1 ? cm laos of 1 theelepel poeder
3 kemiries
1 theelepel trassie
2 theelepels koenjit
1 theelepel ketoembar
1 theelepel assem
1theelepel goela djawa
bouillonblokje
? blokje santen
olie
Leuke tips
ideaal rijst tafel gerecht
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
119367
Homepage ID
1304
Smaak
P
Teller
3910
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht