creme brulee

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/07/1998 - 20:36
Bereidingswijze
Klop de eidooiers met 125 gr. suiker in een kom met de mixer tot het mengsel mooi roomwit ziet. Dit duurt een paar minuten. Haal de citroenschillen en het kaneelstokje uit de melk. Doe de warme melk onder voortdurend roeren bij het eimengsel en giet vervolgens alles in de au-bain-marie-pan en klop met de garde. Roer regelmatig met een houten lepel of een met rubberspatel langs de wanden van de pan en klop dan weer verder. Blijf kloppen totdat het mengsel begint te binden. Klop nog even goed luchtig. Niet te lang zodat het niet begint te schiften.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
roompudding met een krokant suikerlaagje
Ingrediƫnten
1 eetlepel maizena
2,5 dl melk
2,5 dl room
3 repen citroenschil van 5 cm
1 kaneelpijpje van 5 cm
5 of 6 eidooiers
125 gram kristalsuiker
90 gram kristalsuiker, rietsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
gasbrander(te koop in een doe-het-zelf-zaak, zo een waarmee je verf kunt afbranden: kost ongeveer f.35,-), garde, au-bain-marie-pan, handmixer, terracotta-schaaltjes of andere platte schaaltjes die tegen de gasvlam bestand zijn.
Leuke tips
Giet de roompudding in platte schaaltjes(125 gr.)en laat afkoelen. Strooi met een lepel gelijkmatig een dun suikerlaagje over de pudding. Zet de schaaltjes in een aluminium ovenschaal en ga met de gasbrander over het suikerlaagje heen totdat de suiker lichtbruin begint te kleuren.
Doe dit het liefst buiten !!!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119363
Homepage ID
3479
Smaak
N
Teller
9601
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
47
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng een paar lepels melk met de maizena in een klein schaaltje. Breng de rest van de melk en de room met de citroenschillen en het kaneelstokje aan de kook en zet meteen weg met de deksle op de pan om de smaken erin te laten trekken. Breng het water van de au-bain-marie-pan aan de kook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
manna