Indische Hutspot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/07/1998 - 00:17
Bereidingswijze
tartaar, knoflook, ketjap en sambal mengen en kleine balletjes van
maken.
aardappels schillen en snijden. In pan doen met hutspot bouillon
tabletten en water. ong 25 minuten laten koken.
Tartaar in koekepan op matig hoog vuur in 4 minuten rondom bruin bakken.
Uit de pan scheppen (schuimspaan) en op een bord warm houden (afdekken
met alu folie oid)
Door het vet de boemboe goreng mengen en zachtjes laten sudderen.
Hutspot afgieten (indien nodig) stampen en boemboe goreng er door
roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
In warme schaal opscheppen en balletjes erop (of erbij) serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
kruidige hutspot
Ingrediƫnten
250 gr tartaar
1 teentje knoflook
2 eetlepes ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
750 gr aardappels
1 kg panklare hutspot
2 kippebouillon tabletten
1 zakje boemboe goreng
margarine
zout
peper

Leuke tips
Seroendeg, kroepoek etc erbij smaakt altijd lekker.

De hoeveelheden zijn bij mij altijd variabel, afhankelijk van de eters
en dus de ene keer wat heter of niet dan anders. I.p.v. tartaar kan
natuurlijk ook mager gehakt.

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119359
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
4695
Waardering aantal
4
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
39
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan