Bereidingswijze
Verhit de helft van de olie in de roerbakpan. Onder voortdurend roeren de garnalen bakken tot ze rood kleuren. Houd warm in een schaaltje.(afdekken met alufolie)
Breng weer wat olijfolie in de pan en bak hierin de paddestoelen, de tauge en de koriander heel even. Roer om en om. Voeg nu de garnalen en de ui toe en maak af op smaak met peper en zout. Als laatste 6 eetlepels Japanse soyasaus (b.v. Kikoman) toevoegen en nog even goed omroeren. Serveren met een knapperig stukje pangsit of met een papadum.
Breng weer wat olijfolie in de pan en bak hierin de paddestoelen, de tauge en de koriander heel even. Roer om en om. Voeg nu de garnalen en de ui toe en maak af op smaak met peper en zout. Als laatste 6 eetlepels Japanse soyasaus (b.v. Kikoman) toevoegen en nog even goed omroeren. Serveren met een knapperig stukje pangsit of met een papadum.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
roergebakken groenten met garnalen
Ingrediƫnten
200 gr. tauge
24 rauwe black tiger garnalen
100 gr. paddestoelen (b.v. cantharellen)
4 sprieten bosuien
3 takjes koriander
Japanse Soyasaus
4 stukjes pangsit (pappadums mag ook)
peper en zout
2 x 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
24 rauwe black tiger garnalen
100 gr. paddestoelen (b.v. cantharellen)
4 sprieten bosuien
3 takjes koriander
Japanse Soyasaus
4 stukjes pangsit (pappadums mag ook)
peper en zout
2 x 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
Hulpmiddelen & keukengerei
paddestoelenborsteltje
scherp mesje
roerbakpan
roerbakspaan
scherp mesje
roerbakpan
roerbakspaan
Leuke tips
Eventueel garneren met een achtergehouden ongepelde gebakken black tiger en een takje koriander.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119352
Homepage ID
3479
Smaak
N
Teller
2681
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de tauge schoon, was en snijd de koriander, en borstel de paddestoelen schoon. Snijd de paddestoelen in reepjes. Snijd de sprieten ui in stukjes.
Haal de ontdooide black tigers uit hun pantser. Haal het darmkanaaltje eruit door een klein sneetje in de rug te geven en met een scherp mesje en je duim het donkere darmkanaaltje eruit te trekken. Leg de garnalen op keukenpapier.
Haal de ontdooide black tigers uit hun pantser. Haal het darmkanaaltje eruit door een klein sneetje in de rug te geven en met een scherp mesje en je duim het donkere darmkanaaltje eruit te trekken. Leg de garnalen op keukenpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht